Vadba

Vadba yoge po metodi Iyengar je strokovno in varno vodena ter upošteva omejitve oziroma izzive, s katerimi se posamezni učenci lahko srečujejo. Pri vadbi včasih uporabljamo nekatere pripomočke, ki omogočajo integrirano, varno in učinkovito doživljanje položajev. Skupine so majhne.

K vadbam prihajamo 10-15 minut pred začetkom, da smo ob začetku lahko nezadihani in na svojem sedežu. Prosimo preberite napotke za varno in učinkovito vadbo, ki jih najdete tukaj.

Urnik
Šolnina
Spletna vadba

Uvajalna vadba

1h15min

Uvajalna vadba je namenjena popolnim začetnikom in tistim, ki še nikoli niso vadili po metodi Iyengar. Primerna je tudi kot dodatmi termin za tiste, ki že hodijo k splošnim vadbam.

Pri uvajanju spoznamo osnovno obliko nabora približno 70 položajev, med katere spadajo stoječi položaji, stoječi in sedeči predkloni, osnovni stoječi in sedeči zasuki, nekaj zaklonov in inverzij, ki bodo postali ključni elementi in osnova našega nadaljnjega raziskovanja znotraj redne vadbe.

Vpis

Splošna vadba

1h30min – 1h45min

Splošna vadba je primerna za vse, ki so redno obiskovali uvajalne vadbe in znajo zavzeti položaje, ki so jih spoznavali pri uvajanju, poznajo osnove dela v njih in znajo položaje tudi zapustiti.

Pri splošni vadbi začnemo zaznavati, opazovati bolj subtilne aspekte āsan, ki smo jih spoznali pri uvajanju in dodajamo nove položaje. Pri splošni vadbi začnemo tudi z uvajanjem v prāṇāyāmo.

Vpis

Nežnejša vadba

1h15min

Ta vadba je primerna za seniorje ali za učence, ki so trenutno v zahtevnejšem obdobju življenja in potrebujejo bolj ohranjanje vitalne energije kot pa izzive.

Vpis

Vadba za mladostnike (tokratna brezplačna serija vadb se izvaja do 14.4.)

45 min do 1h15min

Trenutno izvajamo serijo brezplačnih vadb za šolarje in mladostnike ob sredah ob 18h. Za prijavo pišite na info@yogashala.si.

Vpis

Delavnice

3h

Delavnice so primerne za učence, ki so že opravili uvajanje in se redno udeležujejo splošnih ali nežnejših vadb. Pri delavnicah imamo več časa za raziskovanje bolj subtilnih vidikov āsan in prāṇāyāme ter različnih načinov, kako se jim približati in jih poglobiti, zato so tudi učinki takšnih učenj globji in daljnosežnejši.

Napovedane delavnice